Тайбе Юсеин влезе в битката за олимпийските медали

0

Възпитаничката на русенската борцова школа и на русенското Спортно училище Тайбе Юсеин по страхотен начин влезе в битката за разпределение на медалите в в турнира по борба на Олимпийските игри в Токио.

За по-малко от минута Тайбе победи с технически туш своята съперничка Болортуя Курелку (Монголия) на 1/4-финалите в олимпийския турнир в категория до 62 килограма. Победата прати за да влезе в битката за медалите в Токио.

Още в началните секунди Тайбе Юсеин атакува монголката и само с няколко движения успя да натрупа 10:0 точки, което означаваше технически туш и край на срещата след по-малко от минута.

По-късно днес, около 12.50 часа, Тайбе Юсеин ще се изправи срещу следващото си препятствие в японската столица – представителката на домакините Юкако Каваи, която ѝ е много добре позната. Японката е сребърна медалистка от Световното първенство по борба през 2018 г. в Будапеща, Унгария. Именно на финала Тайбе Юсеин победи японката, за да спечели златото, а второто място остана за съперничката ѝ. Година по-късно Каваи спечели и бронзов медал от шампионата на планетата.

Въпреки че тренировъчният процес на българката беше нарушен през изминалата година, заради тежка контузия на коляното, до този момент по нищо не личи Тайбе Юсеин да има пропуски в подготовката. Повече от 6 месеца Тайбе Юсеин отсъстваше, като непосредствено преди Олимпиадата тя успя да участва на два турнира.