Таксата за леки коли по Дунав мост 2 – 3 пъти по-висока от тази при Русе

0
Таксата за преминаване на Дунав мост остава

Това става ясно от проект за постановление за определяне на размера на таксите за новия мост между Видин и Калафат, който е публикуван за обществено обсъждане. При преминаване по Дунав мост 2 леките коли и микробусите с до 9 места, включително седалката на водача, плащат по 6 евро или 12 лв. Ако постановлението бъде прието без промяна, таксата ще бъде три пъти по-висока от тази за минаване на моста при Русе-Гюргево, където от българска страна размерът й е само 2 евро.

dunav_most_Vidin_kalafat2Размерът на всички останали такси за Дунав мост 2 е същият, както за моста при Русе. 37 евро ще плащат тежкотоварните автомобили над 12 тона и с 4 и повече оси. 25 евро ще бъде таксата за камиони над 12 тона и до 3 оси, както и автобусите с над 23 места. 18 евро ще струва преминаването на камионите между 7,5 и 12 тона. Камионите с обща маса между 3,5 и 7,5 тона, както и малките автобуси с до 23 места ще плащат 12 евро.

Таксите са определени на базата на Споразумение между правителствата на България и Румъния за създаване на съвместна търговска структура – оператор на моста Видин-Калафат, което беше ратифицирано от новия парламент на 30 май.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук