Танцов флашмоб и пърформънс в програмата на „Аз, Градът“

0

Началото на флашмоба е в 18 ч. на площада пред Общината. Там ще свири Биг-бенд  „Русе“, който ще изпълни популярни джаз и суинг пиеси. Една от тях е популярната композиция на Глен Милер „Пенсилвания-сикс-файв-таузънд”, в която русенци ще заменят в речитатива „РУСЕ! Километър четири, девет, пет”. В масовия танц ще се включат участници от СОУЕЕ „Константин-Кирил Философ”, Математическата гимназия „Баба Тонка”, Клуб за народни танци „Чанове”, Театрална школа„Артистисимо”, Ансамбъл „Здравец” при ОбДЦКИ, ученици от НУИ «Проф. Веселин Стоянов», вокална група „Шанс” и други.

В 21,15ч. пък на фасадата на Регионалния исторически музей ще бъдат представени аудиовизуалните пърформанси „Градът и Реката” и „АЗ/Градът и Реката”.

„Градът и Реката” предлага визията на ученици от НУИ „В. Стоянов” – Русе за ролята на река Дунав като връзка между отделните нации. Тази класическа асоциация за Реката е изпълнена с нова и все още непопулярна за България художествена техника – рисуване със светлина.

„АЗ/Градът и Реката” – е разказ на ученици от  МГ „Баба Тонка”- Русе, създаден въз основа на визуален и звуков материал от мобилни телефони.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук