„Тапата“ от Бяла се пренесе край Дунав мост

1
Без ТИР-ове

opashka_tir_dunav_most72Колоната започва от кръговото край Свободна зона, продължава до гр. Мартен и от там обратно до моста. Според гранични полицаи, дължината й е над 10 км., което означава, че на опашката чакат не по-малко от 500 автомобила..

opashka_tir_dunav_most69Причината е получилата се снощи „тапа“ край Бяла, която днес се е пренесла край Дунав мост. След като най-сетне се добрали до границата, камионите буквално блокирали Дунав мост. Камионите са изчаквали на паркинги, докато пътищата бъдат разчистени, и в момента пристигат на групи край граничния пункт. „Пристигат на групи по 30-40 от вътрешността на страната, идват от Шипка, Хаинбоаз на големи групи, затова се образува опашката“, обясняват от Гранична полиция.

opashka_tir_dunav_most19Служителите правят всичко по силите си, за да обслужат бързо тежките камиони. „Не ги бавим изобщо, правим всичко по силите си, но пък няма как никак да не ги проверяваме. Все пак тук има много опити за прекарване нелегално през границата на всякакви бежанци, няма как да занижим контрола си“, казват служителите.

Това е и първото голямо задръстване на ГКПП Дунав мост през тази зима, причинено от условията на времето. Засега самият Дунав мост е отворен и почистен от сняг. През тази зима за пътното съоръжение се грижи българската страна.

 

1 коментар

  1. ….. митница – това е причината за забавянето …. проверете какво правят с камионите – … въвеждат всички данни и на водача и на камиона … сетете се какво време е нужно за 1 камион …. и вижте в европейски съюз и вътрешните му граници къде има митница на самия пункт за преминаване на граница !!!!!!!!