Търлата тръгва на 16-и в Парка на младежта

0
На 18 април

Традиционната русенска търла ще се проведе тази година в Парка на младежта, а не както през последните години – на кея, съобщиха организаторите от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе.

Причината е течащата в момента реконструкция на русенския кей. Търлата ще започне официално да функционира на 16 април, понеделник и ще продължи до 1 май.

Русенци и гостите на града ще могат да се забавляват на 20 детски атракциона и 12 вида забавления за големи. Ще бъдат монтирани и 8 люлки за тийнейджъри. На 11 места ще има изнесени заведения на местни ресторанти за бира, безалкохолни и скара.

Традиционната русенска търла има над 110-годишна история. Преди години е започвала във втория ден на Великденските празници и е продължавала до Томина неделя. Провеждала се край т.н. „Владикова бахча“, на мястото на която е изграден Паркът на младежта. За доброто настроение на посетителите са се грижили фокусници и оркестри, като фурор е предизвиквало появяването на военна музика с изпълнението на народни хора. Панаирът е бил и място за обмен на информация, за социални контакти и демонстриране на модни тоалети от по-заможните русенци в началото на XX век.

С течение на годините търлата се превръща в голямо търговско средище с щандове на амбулантните търговци и на по-известните магазини, предлагащи най-разнообразни стоки за бита и играчки за децата.

Най-добрата агенция за подбор на персонал