Търсим най-вече сериали в GOOGLE

0
1591
Google

Това показват резултатите от годишния глобален анализ на най-популярната търсачка, в който за първи път присъства и България. Търсенето на турски и индийски сериали  далеч изпреварва това на българските продукции.

Резултатите хвърлят светлина върху това какви личности, теми, събития и места са представлявали интерес за хората през изминалата година. Сериозен интерес има към риалити форматите, посветени на музикални таланти и така наречените ВИП персони.  Резултатите от търсенията в България през 2013 година сочат, че доста сериозно се следят и най-различни известни личности както в локален, така и в глобален мащаб – най-често писано е името на Пол Уокър, който наскоро загина трагично при автомобилна катастрофа. Следва го Чочо Попйорданов, който също си отиде нелепо. На трета позиция е Делян Пеевски, чиято поява в публичното пространство разбърка политическите и социални пластове в страната ни.

Събитието, най-сериозно развълнувало българите през годината, са парламентарните избори. На второ място е конкурса „Мис България“, следван от темата за земетресенията.

Най-следените спортни събития са свързани с тенис, бокс и футбол, а трите най-търсени песни за 2013 година са Gangnam style, Harlem shake и … „Евала“ на Азис. Българите използват Google, за да се сдобият с рецепти за кекс, палачинки или мусака, за да проучат най-актуалните диети, или най-горещите оферти за почивки, като водещи дестинации са Гърция и Турция, следвани от нашенски морски и планински курорти. Интересен е фактът, че въпросът „Как да медитирам?“ изпреварва с две позиции „Как да забогатея“ – явно и до нас е достигнал стремежът за духовно пробуждане, който буквално излезе на мода в западните общества. Търсенията продължават с фразата „Какво е любовта?“, която е най-често писаната през 2013, следвана от делничната тема за ЕРП-тата и въпроси за различни технологични новости.

Изводите от класацията на Google за България оставяме на вас с пожеланието през следващата година търсенията на българите да продължат в една по-градивна и положителна посока!