ТБ на НАП в Русе: Събираме повече данъци, в региона се инвестира

0
268

За последните осем години събираните приходи от ТБ на НАП в Русе са се увеличили два пъти. Това съобщи директорът на офиса на приходната агенция в крайдунавския град Йордан Йорданов. В подкрепа на думите си той посочи, че през 2010 г. приходите са били 166,1 млн. лева, докато миналата година са събрани 324,6 млн. лева.

По думите на данъчния шеф, по-високите приходи в НАП в Русе показват, че в региона се инвестира. В подкрепа на бизнеса офисът на приходната агенция в крайдунавския град е възстановил ДДС в размер на 80,6 млн. лева, което го подрежда на десето място в страната, непосредствено след най-големите офиси – възстановители на ДДС.

7 316 са проверките, извършени от данъчните инспектори през изминалата година, каза още Йорданов. Тематично са проведени  кампании от проверки за спазване на осигурителното законодателство – за самоосигуряващи се лица, на строителни обекти, превозвачи и водачи на МПС, идентифицирани от органите на ГДФК / Главна дирекция Фискален контрол /, в търговски и производствени обекти

Реализирани са и кампании от проверки за спазване на данъчното законодателство по различни теми – касови наличности, плащания в брой, скъпи имоти и автомобили, лекарства, автошколи, пунктове за ГТП и др.

Йорданов каза още, че за 2019 г. планът за НАП в Русе ще бъде приходи в размер на 350-355 млн. лева.