Теглят жребия за Евро 2020 тази вечер

0
91
Тази вечер

Тази вечер ще бъде изтеглен жребия за Евро 2020 и любителите на футбола ще научат как ще бъдат разпределени групите за шампионата през идното лято. Церемонията, която ще се състои в Букурещ, ще започне в 19 часа и ще бъде предавана на живо по БНТ1 и DIEMA SPORT 2. На събитието в Румъния се очаква да присъстват временният президент на БФС Михаил Касабов и селекционерът Георги Дерменджиев.

Националният отбор на България все още се бори за своето място на Евро 2020, като ще трябва да премине през ситото на баражите от Лигата на нациите. На 26 март тимът ни ще се изправи срещу Унгария на Националния стадион „Васил Левски”.

Вече е ясно, че ако България се класира за Евро 2020, ще попадне в група “F”, водач на която е Германия. Като отбор от втора урна в същата група ще се озове някой измежду Франция, Полша, Швейцария или Хърватия. Някои от отборите ще бъдат разминати на жребия по политически причини. Такъв е случаят с Русия и Украйна.

Първа урна: Италия, Англия, Белгия, Испания, Украйна и Германия

Втора урна: Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Русия и Холандия

Трета урна: Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия

Четвърта урна: Финландия, Уелс, плейоф А, плейоф В, плейоф С и плейоф D

Разпределението по урни беше ясно още с края на квалификациите. От шестте групи В е почти окомплектована. В нея ще са Белгия, Дания и Русия, като четвъртият ще бъде Финландия или Уелс. Това е така, защото Германия, Италия, Англия, Испания и Русия са сред домакините и не могат да се паднат в една група. Сборная пък бе размината с Украйна и Косово по политически причини.

Двубоите ще се играят в 12 европейски града. Те ще се излъчват от Българската национална телевизия и в каналите на „Нова“. Телевизионните канали на двете медии ще покажат на живо всички мачове от УЕФА ЕВРО 2020, което започва на 12 юни 2020 г. и ще продължи 1 месец.