Шофьор на румънски ТИР загина край Мидата

4

Тежката катастрофа станала в района на „Мидата“. Там водачът на тежкия камион се блъснал в движещ се пред него турски ТИР. При удара водачът на румънския автомобил загинал на място.

Преминаващ в района на инцидента водач на лек автомобил сигнализира за произшествието на тел. 112. Заедно с водача на турския ТИР двамата сигнализирали мястото на произшествието. Ударът бил доста силен, наложило се пристигналите на място екипи на пожарната и на Гражданска защита да срежат кабината, за да могат да извадят тялото на загиналия.

Най-вероятно до инцидента се е стигнало след като румънския тираджия е отклонил вниманието си за секунди. Възможно е да се е движил по-бързо от позволеното, защото видими следи по платното пък показваха, че спирачният път е не повече от 6-7 метра.

Пътят Русе – Бяла все още е затворен за движение, автомобилите се отклоняват по обходния път през с. Иваново. Екипите изчакват да дойде кран, който да изтегли катастрофиралия товарен автомобил.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

4 КОМЕНТАРИ

  1. Благодаря на всички, които ми обясниха къде е местността! Често пътувам по този маршрут, но не знаех името на участъка. Още веднъж – благодаря!

  2. Това е най-тежката пътна артерия в България. Години наред пренасочваха всички средства за магистрали от София към морето… а тази „козя пътека“ увеличава с всеки изминал ден броя на жертвите си. Дали ще сме живи да видим някой ден четири лентов път и трафика да е облекчен…

  3. Ужас! Пътя Русе-В.Търново явно е много натоварен и много опасен.В случая вината е в малката дистанция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук