Шофьор на румънски ТИР загина край Мидата

4

Тежката катастрофа станала в района на „Мидата“. Там водачът на тежкия камион се блъснал в движещ се пред него турски ТИР. При удара водачът на румънския автомобил загинал на място.

Преминаващ в района на инцидента водач на лек автомобил сигнализира за произшествието на тел. 112. Заедно с водача на турския ТИР двамата сигнализирали мястото на произшествието. Ударът бил доста силен, наложило се пристигналите на място екипи на пожарната и на Гражданска защита да срежат кабината, за да могат да извадят тялото на загиналия.

Най-вероятно до инцидента се е стигнало след като румънския тираджия е отклонил вниманието си за секунди. Възможно е да се е движил по-бързо от позволеното, защото видими следи по платното пък показваха, че спирачният път е не повече от 6-7 метра.

Пътят Русе – Бяла все още е затворен за движение, автомобилите се отклоняват по обходния път през с. Иваново. Екипите изчакват да дойде кран, който да изтегли катастрофиралия товарен автомобил.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

4 КОМЕНТАРИ

  1. Благодаря на всички, които ми обясниха къде е местността! Често пътувам по този маршрут, но не знаех името на участъка. Още веднъж – благодаря!

  2. Това е най-тежката пътна артерия в България. Години наред пренасочваха всички средства за магистрали от София към морето… а тази „козя пътека“ увеличава с всеки изминал ден броя на жертвите си. Дали ще сме живи да видим някой ден четири лентов път и трафика да е облекчен…

  3. Ужас! Пътя Русе-В.Търново явно е много натоварен и много опасен.В случая вината е в малката дистанция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук