Телефонни измамници набират „мулета“ по нова схема

0
Бум на ало-измамите

Телефонни измамници набират „мулета“ по нова схема за „инкасиране“ на прибраните пари, съобщават от полицията в Ловеч.

Схемата била „дешифрирана“ след като 44-годишен мъж от Троян подал сигнал в полицията, че най-вероятно е станал „муле“ на телефонни измамници.

По думите му, работел във фирма и чрез обявените контакти на 26 ноември бил нает от непознати да извози ударен автомобил от Румъния до България. Било му заръчано да мине през Ловеч, където ще го чака „позната“ на обаждащите се жена, и че тя ще му предаде парична сума, която им е необходима, за да си покрият извънредните разходи. Мъжът изпълнил указанията и от точно определено място в Ловеч получил пари от възрастна жена, след което потеглил към Русе. По пътя се усъмнил в законността на всички обстоятелства около създалата се ситуация, обадил се в районното управление в Ловеч и се върнал обратно в града, където предал сумата от 4900 лева на полицейските служители.

Същия ден в ловешката полиция бил получен сигнал от 71-годишна жена от Мездра, която обяснила, че е станала жертва на телефонна измама, при която на 26 ноември в Ловеч предала сумата от 4900 лева на непознат мъж.

По случая е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили