Телефонните измамници не почиват, действат непрестанно

0
2019

Само през последните 3 дни са регистрирани три измами, като потърпевши са възрастни хора.

84-годишната Д.П. от Русе била подведена, че дъщеря й и зет й са допуснали ПТП като са блъснали дете, което е починало. Двамата били задържани в полицията и за освобождаването им била необходима гаранция. За да бъдат освободени бабата оставила късно вечерта на камък на ул. „Цар Калоян“ 350 лв., увити в черна, найлонова кесия. По думите й, когато си тръгвала видяла, мъж с черно, кожено яке, който взел парите и се оттеглил в неизвестна посока.

68-годишна жена от гр. Борово пък била измамена, че нейна съседка се нуждае спешно от пари за операция и предала 900 лв. на млад мъж, който пристигнал за тях с автомобил.

По подобен начин била измамена и 76-годишната М.Т. от с.Бъзовец. Съобщили й, че внучето на нейна племенница има нужда от спешно и скъпо лечение. Без много да мисли тя извадила скътаните в дома й парици и след като подробно обяснила къде се намира домът й, ги предала на пристигналия мъж на видима възраст 30-40 годишна възраст. След като взел плика той продължил пеш към съседното с. Чилнов.