Telenor Group и Huawei направиха първи 5G тест

0
Telenor Group

Telenor Group в сътрудничество с Huawei демонстрира на живо технологии за 5G мобилни мрежи в централния офис на оператора във Форнебю.

На демонстрацията е бил поканен и транспортният министър на Норвегия Кетил Солвик-Олсън, който е дал старт на теста. Тестовото оборудване, предоставено от Huawei, включва базова станция и приемник, пише норвежкото издание Е24.

Технологията бе демонстрирана в централния офис на Теленор Груп във Форнебю. Това бе първата публична демонстрация в Норвегия и бе проведена в сътрудничество с Huawei, които обединиха усилията си с Теленор за тестове и разработка на 5G преди технологията да бъде предложена на клиентите в Норвегия през 2020 г.

Роботизирана хирургия и автономни автомобили са сред нещата, които ще се превърнат в реалност, благодарение на мобилните мрежи от пето поколение (5G). Теленор е първата компания, която тества 5G в Норвегия. Това е и първата демонстрация на 5G като част от процеса за стандартизация на 5G преди старта на търговското предлагане на технологията.

5G технологията предлага изключителна гъвкавост по отношение на използваните решения за предлагане на услуги, които могат да се адаптират към най-разнообразни потребителски нужди, при това с използването на една и съща обща инфраструктура. 5G предвижда разделянето на мрежите на отделни „парчета“. Това означава, че в рамките на една физическа мрежа, ще бъде възможно да се предложат едновременно множество логически мрежи, изградени на базата на специфичните нужди на конкретни групи потребители в зависимост от нужните честотен спектър, надеждност и скорост на преноса на данни.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили