Телевизионната кула в Русе става наблюдателен пункт за пожари

0

Телевизионната кула в Русе ще се използва като наблюдателен пункт за евентуални пожари.

Това стана ясно стана ясно след разговор между областния управител Борислав Българинов и директорите на полицията и на противопожарната служба комисар Мирослав Дамянов и комисар Валентин Красналиев. Всеки ден между 10.00 и 17.00 часа на високото над 200 м. съоръжение ще има дежурен, който ще осъществява 360-градусово наблюдение с цел ранно откриване на пожари, Най-вероятно наблюдението ще се извършва от помещенията, където преди години имаше панорамна кафе сладкарница, които са на височина 107 метра.

Междувременно служители на горските и ловни стопанства извършват обходи и наблюдения през светлата част на деня. Два високопроходими автомобила на Държавно ловно стопанство „Дунав“ са допълнително оборудвани със съдове с вместимост около 600 литра вода, моторна помпа и необходимата техника за първоначални действия при възникване на пожар.

По време на проверките ще се следи за стриктно спазване на забраната за палене на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи, палене на открит огън, тютюнопушене и паркиране на моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние, по-малко от 50 метра до тях.

В обсега на проверките влизат още ловните и риболовни излети. Специално внимание ще бъде отделено и на спазването на нормите за пожарна безопасност от страна на животновъдите и земеделските производители, а също собствениците на пчелини. За нарушения ще се следи и в районите на природните паркове, обособени места за пикници, заслони и екопътеки.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили