Температури между 20 и 25 градуса през Светлата седмица, превалявания през уикенда

0
56
Пролетни температури

Предимно слънчево, с температури между 20 и 25 градуса ще бъде времето през започващата днес Светла седмица, показва прогнозата на метеоролозите от НИМХ към БАН.

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 20° и 25°, в Русенско – около 22 градуса.

Във вторник ще бъде предимно слънчево, следобедните часове с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Сутринта ще е хладно с минимални температури между 3° и 8°, но през деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 21° и 26 градуса. По-ниски – между 10° и 15° ще са температурите по Черноморието. Там през по-голямата част от деня ще има значителна ниска облачност.

В сряда ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Повишението на температурите ще продължи. Максималните температури в Русенско ще бъдат около 23-24 градуса

В четвъртък и петък преди обяд ще е предимно слънчево, но в следобедните часове над Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще се задържи топло с минимални температури между 7° и 12°, максимални – между 24° и 29°, по-ниски ще бъдат по Черноморието – между 12° и 17°.

В събота и неделя ще се усили вятърът от североизток и с него ще прониква хладен въздух. Ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд. Температурите ще се понижат и в неделя максималните ще бъдат между 14° и 19°, в Русенско – около 19 градуса.