Температурите падат рязко

0
28
Валежи и гръмотКрай на циганското лятоевични бури

Рязко понижение на температурите се очаква през новата седмица. За това предупреждават синоптиците.

Днес ще има променлива облачност, по-значителна над западната половина на страната, където на места ще превали. В сутрешните часове в източните райони ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб до умерен предимно северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи и максималните ще са предимно между 22° и 27 градуса.

Във вторник и сряда от северозапад ще започне да прониква студен въздух и бързо ще захладнее. Времето ще е ветровито, предимно облачно, с валежи. В сряда по високите части на планините се очаква да завали и сняг. Това ще бъде и най-студения ден от седмицата, най-високите температури над по-голямата част от страната ще бъдат между 12 и 17 градуса.

В четвъртък вятърът чувствително ще отслабне, а след обяд ще се ориентира от югоизток. Валежите ще спрат. В петък на запад слънцето често ще се показа, а на изток ще е по-облачно, но няма да вали и ще бъде по-топло.

До края на първото десетдневие ни очаква първо рязко застудяване, след това спиране на валежите и бавно повишение на температурите, макар че няма да достигнат тези високи стойности, които имахме досега.