Температурите тръгват нагоре от Никулден 

0
oznor_soft

Чувствително повишение на температурите – до 15-16°С от Никулден прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Днес ще бъде предимно облачно, на места в низините с ниска облачност или мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. 

Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, 

През следващите дни преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще бъдат по-високи от обичайните за първата половина на декември. Ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони и към петък. В западната част от Горнотракийската низина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и на места ще има ръмежи. В началото на периода преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните – между 7° и 12°. В четвъртък, петък и събота с усилване на южния вятър, особено в Източна България и в Предбалкана дневните температури ще се повишат и събота на места там ще достигат до 15°-16°. Ще се повишат и минималните температури, по-чувствително през последните дни от периода. В неделя, с преминаването на средиземноморски циклон и свързания с него студен атмосферен фронт, на много места ще има валежи, в отделни райони значителни. В Рило-Родопската област са възможни и гръмотевици. С ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и в западната половина от страната температурите ще се понижат, докато в Източна България ще продължи да духа южен вятър и ще е все още с високи температури. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук