Тенденциите в iGaming сектора през 2021 година

0

Последната година е повече от трудна за целия свят, след като пандемията от COVID-19 промени изцяло начина, по който живеем. Много бизнеси спряха да съществуват, а други бяха принудени да променят начините, по които го правят. Милиони останаха без работа и препитание.

 

Има обаче бизнеси, които дори просперират по време на глобалната пандемия. Пример за това е iGaming-ът, който бележи нови върхове в последните повече от 12 месеца. И това изглежда напълно нормално – колкото повече си седим вкъщи, толкова повече играем любимите си видео или казино игри. Също така можем да отчетем, че развитието в България остава на високо ниво. У нас се появяват все повече iGaming компании, а стари такива, като например CT Gaming и EGT, отдавна са еталон за безупречно развитие в сектора. Този тип бизнес определено има бъдеще в нашата страна.

 

Ето и някои от тенденциите, които се очакват в iGaming сферата през тази година, представени от експертите.

 

Бърз растеж на облачния гейминг

 

Отдавна се говори, че облаците са бъдещето на гейминг индустрията. Подобно развитие вече виждаме при филмите и сериалите, например. Там стрийминг платформи като Netflix, HBO Max, Amazon Prime, Disney+ и Apple TV+ заемат все по-силни позиции в сферата. Много хора вече ги предпочитат сравнено със стандартната телевизия и дори кино салоните.

 

Подобно развитие се очаква и при iGaming продуктите. В един момент следва да оставим физическите копия и твърдите дискове настрана, преминавайки към изцяло дигитална игра. Услуги като Google Stadia и PS Now при PlayStation са силна заявка за това. Можем да сме сигурни, че това време наближава.

 

5G ще помогне на iGaming сферата

 

Модерният гейминг изисква максимално добра връзка към интернет, а появата на 5G би следвало да помогне за това. Експертите очакват по-бързият мобилен интернет да се отрази положително на индустрията, правейки играта от мобилни устройства по-скоростна и по-удовлетворяваща. Важно е обаче да изберете правилния букмейкър, за да не съжалявате впоследствие. Вижте тази оценка на Palms-Bet Mobile на Silentbet и добийте представа за този оператор.

 

Нови стъпки напред за виртуалната реалност

 

Виртуалната реалност е едно от нещата, които правят бъдещето на iGaming индустрията още по-вълнуващо. Все повече игри ще могат да се играят със съответния VR сет, а самото преживяване ще се усъвършенства в сравнение с видяното до момента.

 

Играта от мобилни устройства – все по-популярна

 

Според някои изследвания, цели 50% от притежателите на смартфони играят игри с техните устройства. Тук говорим за повече от 2 милиарда души, което означава, че пазарът е наистина огромен. Има експерти, които твърдят, че развитието на смартфоните, чисто от хардуерна гледна точка, може да ги направи конкуренти на конзоли като PlayStation и Xbox. Тази индустрия определено се развива бързо, като е достатъчно да хвърлим един поглед на App Store или Google Play. Там вече се предлагат игри, които, меко казано, изглеждат впечатляващо.

 

Електронните спортове ще продължат да растат

 

Електронните спортове, наричани често eSports, са едно от лицата на съвременния гейминг. Според някои проучвания, до няколко години eSports може да нарасне до индустрия, оценявана на повече от 7 милиарда долара. Въпреки пандемичната обстановка, eSports продължава да се развива с бесни темпове. Наблюдаващите тази индустрия смятат, че през годината ще видим някои запомнящи се турнири, докато наградните фондове за играчите продължават да вървят стремглаво нагоре.

Платена публикация