Тервел Пулев нокаутира Пензеш за малко повече от 5 минути

0
42
малко повече от 5 минути

За малко повече от 5 минути Тервел Пулев записа по крайно убедителен начин 10-ата си победа на професионалния ринг. 50 секунди преди края на втория рунд българинът нокаутира Ласло Пензеш!

Двубоят бе предпоследен от галавечерта във Виена и приключи много бързо, като Пулев прати съперника си в нокдаун три пъти, преди да го откаже със страхотно ляво кроше, след което съдията дори не си направи труда да започне отброяване и направо установи нокаута. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 бе подкрепян от солидна българска агитка в австрийската столица, а в ъгъла му отново бе по-големият му брат Кубрат Пулев.

Унгарецът бе първият непобеден досега опонент за Тервел, но предложи единствено клинчове и задържане, като се стремеше да е на близка дистанция. В случаите, когато не правеше това, стоеше на колене на пода, защото Пулев бързо намери пролуки в защитата му и го засипа с точните си комбинации.

Благодарение на зрелищния си успех над унгареца Тервел Пулев ще се приближи максимално не само до влизане в европейската ранглиста, но и до европейска титла, която е трамплин за атакуване на най-ценните пояси в професионалния бокс – световните.