Тежък жребий за Севда Асенова на Европейското

0
29
Севда Асенова

Тежък жребий изтегли състезателката на БК „Русе“ Севда Асенова за започващото днес в София Европейско първенство за жени.

В първия кръг н акт. 48 кг. единствената русенска състезателка, която ще боксира на Европейското, ще се изправи срещу действащата европейска шампионка Стелута Дута от Румъния.

Носителката на купа „Балкан“ от преди месец Златислава Чуканова излиза срещу туркинята Нериман Истък при 51-килограмовите. При победа младата ни състезателка най-вероятно ще срещне украинката Тетяна Коб, която елиминира Станимира Петрова още в първия кръг на Олимпийските игри в Рио това лято.

Самата Станимира ще излезе първа от българките още днес, като във втория мач от шампионата ще има за съперничка молдовката Йолиа Корол.

Деница Елисеева (57) и Дафина Маринова (60) ще почиват в първия кръг, но във втория ги чакат съпернички от силните школи на Украйна или Италия и Русия.

Официалното откриване на шампионата е днес от 15 часа в зала „София“, а стартът ще бъде даден от спортния министър Красен Кралев. Веднага след това започнат и срещите от първия състезателен ден. Входът за зрители е свободен.