Тежка катастрофа затвори Прохода на републиката (обновена)

0

Тежка катастрофа със загинал между бус и ТИР тази сутрин затвори за часове Прохода на Републиката. Това е поредния тежък инцидент с ТИР, като според шофьори, основната причина за тях е, че чуждестранните водачи на тежкотоварни автомобили не спазват правилата за движение у нас.

Произшествието е станало тази сутрин около 7,20 часа. Малко след село Вонеща вода ТИР навлиза в насрещното движение и удря бус с двама пътници, който се движи в посока Гурково, като шофьорът му загива на място. Пътуващите в буса не са пострадали. В района се образуваха километрични опашки, като леките автомобили се пренасочваха през Шипка, а товарните изчакваха.

„Никой не ни предупреди след катастрофата още от горе, от Търново- да ни спрат, да отбием по друг път, няма… Закъсняваме, имаме срокове, имаме доставка, хората си чакат стоката! Нищо не можем да направим, все пак смъртен случай имало, човешки живот е“, разказа Октай Ибрям, който чакаше в задръстването.

Това не е първия тежък инцидент в Хаинбоаз. Според шофьори, чуждестранните водачи на ТИР-ове не спазват правилата на движение у нас. От Областно пътно управление заявиха, че участъкът е изправен и не е причина за ПТП.

„Състоянието на пътната настилка –  мокра е, състоянието е перфектно, има маркировка. Има си следствени органи, които в момента правят замервания и съответно водят следствие, по всяка вероятност по данни от пътна полиция- за навлизане на тежкотоварния автомобил в насрещната лента. С пътното платно няма проблем, освен че е мокро!“, каза директорът на областното пътно управление Венцислав Ангелов.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили