ТИД 2017 акостира в Русе

0
75
62-ата Международна Дунавска регата ТИД 2017

Учаастниците в 62-ата Международна Дунавска регата ТИД 2017 акостираха при дунавския бряг на Русе. Първите лодки пристигнаха малко след 11 часа, очаква се основната група да акостира на кея под х. „Рига“ около 15 часа. По традиция бивакът на участниците е разположен в района на Конския плаж. Участниците изказаха благодарност на русенските си домакини, които са осигурили необходимите условия за нормалното им пребиваване.

Участие в регатаата тази година вземат близо 200 души. Утре, 22 август, участъците имат почивен ден, през който ще се запознаят със забележителностите на Русе. В сряда те ще потеглят към с. Ряхово, където ще бъде следващата им спирка. Последната им спирка в български води ще бъде в Силистра, като преди това групата ще спре последователно в Тутракан и Ветрен. Към нея ще се приседини и група русенски любители на водните спортове, организирани от ТД „Приста“.

Регатата стартира на 21 юни от германския град Инглщадт. Тя преминава през Австрия, Словакия, Унгария, Хърватска, Сърбия и Румъния и ще завърши на 5 септември в делтата на река Дунав в Румъния.