Тийнейджър е арестуван заради стрелба по автобус в Пловдив

0

Ученик на 16 години е задържан по подозрение, че е стрелял с въздушно оръжие по автобус в Пловдив, съобщи прокуратурата. Заедно с него са установени още трима непълнолетни. Няма данни те да са стреляли. Все още не е ясно дали на младежа ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство или за повреждане на чуждо имущество.

„Щетите са за около 800 до 1000 лв. Счупени са страничните стъкла. Не знаем откъде стрелецът е взел оръжието. Няколко пъти променя версията си. Касае се за въздушно оръжие, което не е оръжие по смисъла на закона, стреля със сачми. Една от версиите на задържания е, че го е купил от магазин с чужда лична карта. Тепърва ще се установява дали това е така. Свидетели казват, че той не е разбрал, че е счупил стъклата на автобусите”, каза районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

За стрелбата по автобуса се разбра преди няколко дни. При инцидента нямаше пострадали, но бяха повредени общо три рейса.

Според разследващите в същия ден две от момчетата са стреляли по кенчета. И четиримата разпитани разказват различни версии.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили