Тийнейджър уби 19 деца в училище

0

18-годишен младеж уби 19 деца и двама възрастни в Тексас, съобщават информационните агенции. Други трима са в болница в тежко състояние.

По думите на губернатора на щата Грег Абът пред Ройтерс, извършителят е 18-годишен местен жител, идентифициран като Салвадор Рамос. Той е пристигнал в началното училище „Роб“ в град Ювалди в южната част на щата с автомобил и е влязъл въоръжен с пистолет и вероятно с пушка, след което е открил огън. Извършителят също е загинал. По сведения на източник от силите за сигурност, пожелал анонимност, той е бил убит от федерален агент от граничната охрана, който след началото на стрелбата влязъл в училището, без да чака подкрепление, и прострелял извършителя, който се бил укрил зад барикада. Агентът също бил ранен, но успял да излезе сам от училището.

Преди стрелбата в училището Рамос убил собствената си баба, съобщи Ройтерс. След това избягал от местопрестъплението,  катастрофирал с автомобила си и накрая извършил кървавото нападение над децата.

Това е най-смъртоносната стрелба в училище в САЩ от 2012 г. насам, когато нападател уби 20 деца и шестима възрастни в началното училище „Санди Хук“ в Нютън, Кънектикът.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук