Типично есенно време през новата седмица

0
202
Циганско лято до средата на ноември

Типично есенно – динамично, с чести промени, ще бъде времето през следващата седмица, прогнозират синоптиците он Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес облачността ще е предимно значителна. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 2° и 7° и в сутрешните часове на места ще има условия за слани. Максималните температури през деня над по-голямата част от страната ще бъдат между 13° и 18 градуса.

Във вторник ще бъде доста хладно, с дневни температури между 12° и 17°, сутрешни – между 5° и 10°. Вятърът ще бъде от север-североизток, слаб, в източните райони – до умерен. Облачността ще е променлива, все още по-често значителна и на места, с по-голяма вероятност в Южна България, ще превалява дъжд, в планините над 1800 метра – сняг.

В средата на седмицата вятърът ще се смени с югозападен, ще се усили и бързо ще се затопли. В сряда облачността ще се разкъса и намалее до слънчево, но в четвъртък от запад отново ще се увеличи, отначало ще бъде висока и средна, но до вечерта ще се вплътни и в Северозападна България ще превали дъжд.

През нощта срещу петък и в петък на места от запад на изток ще има превалявания, с по-голяма вероятност в Северна България и планините. Със запад-северозападен вятър температурите временно ще се понижат. През почивните дни ще бъде без валежи. Облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне. Ще се затопли.