Торта и шампанско за шампиона Ангел Русев  

0

С торта и шампанско съотборниците от ТСК „Русе“ посрещнаха европейския шампион Ангел Русев, заелия четвърто място Дениз Данев и Надежда Мей-Нгуен след завръщането им от Европейското първенство по вдигане на тежести в Албания.

20-годишният спортист беше отличен още с почетния знак на областния управител, връчен му от Анатоли Станев и двудневна почивка на Слънчев бряг между 18 и 20 юни, от Община Русе. От Общината Ангел ще получи и регламентираната премия.

„Медалите тежат, защото очакванията са все по-големи“, сподели спортистът. Като основна цел за годината той определи участие на световното първенство в Мексико през ноември, къде ще се бори за квота за участие на Олимпийските игри през 2024-а.

Тази година много добро представяне направи дебютанта при мъжете Дениз Денев, който се класира четвърти в двубоя след прекрасно представяне. Въпреки „нула“-та в изхвърлянето,  Надежда Мей Нгуен, която се състезава при дамите прояви характер във второто движение, където записа четвърти резултат.

„Безкрайно съм радостен от успехите на отбора“, каза президентът на клуба доц. д-р Кирил Панайотов, който от години е „голямото рамо“ на клуба. Той допълни, че следващите радостни новини очаква от предстоящото световно първенство по вдигане на тежести за кадети, участие в което ще вземат двама състезатели на ТСК „Русе“. Селекционер на националите ще бъде Кръстина Атанасова, треньор в клуба.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук