Трафик руши къщи по улица в Русе

0

За това сигнализираха живеещи в района. Причината за това не е природно бедствие, а преминаващите тежкотоварни камиони. От години те се опитват да привлекат вниманието на институциите.

По думите на 36-годишния Мариян Иванов, в резултат от ВиК-авария преди няколко години се отворила 6 метрова дупка, в която пропаднал автомобил. От Общината тогава реагирали и улицата била преасфалтирана. Малко след ремонта  обаче започнали да пропадат части от трасето, а шахтите хлътнали в асфалта. Въпреки, че улицата е еднопосочна, по нея се движат всякакви автомобили и в двете посоки, дори и тежкотоварни. Според Мариян Иванов именно трафикът допринася за голяма част от проблемите, а да живееш на такова място Мариян окачествява като „Ужас“.

Парадоксът е, че по  въпросната улица няма нито един знак, а някогашната бариера, която е спирала навлизането на камионите, е открадната. Живущите там  са категорични, че ако продължават камионите да минават под прозорците им, има опасност къщите им съвсем да рухнат . Те искат от общината да укрепи улицата и отново да възстанови бариерата за тежкотоварни автомобили.

От общинската администрацията коментираха, че не са сигурни дали са получили сигнал за проблемите по ул. „Македония“. След разговора с екипа на ТВН и „Русе нюз“ поеха ангажимент да направят проверка на място.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук