Транспортният министър и шефът на БДЖ на среща в Русе за градската железница

0

Министърът на транспорта Николай Събев и генералният директор на Национална компания железопътна инфраструктура“ инж. Златин Крумов ще бъдат днес в Русе.

Двамата ще вземат участие в работна среща относно възобновяването на проекта за градска железница в Русе. Инициативата е на Сдружението на бившите областни управители, като преди месец тя получи подкрепата и на министъра Събев.

В рамките на дискусиите ще бъде направена презентация относно възможностите за реализиране на проекта. Идеята е да се осигури бърза връзка в рамките на около половин час между централната градска част и района на бившия Комбинат за тежко машиностроене, Източна и Западна промишлени зони, Безмитна зона и Индустриален парк в град Русе, както и връзка с град Мартен и други населени места, като по този начин се облекчи трафика в града. Сред основните плюсове на проекта е, че се предвижда използване до голяма степен на съществуващата инфраструктура, като е необходимо да се изгради само още около километър железопътна линия.

В ранния следобед министър Събев ще посети и ГКПП „Дунав мост“, където ще разговаря с органите за граничен и митнически контрол по темата за намаляване на опашките от чакащи камиони в района и реализирането на механизма за ускорено преминаване на границата между България и Румъния.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук