Три благотворителни инициативи на „Грийн рок фест“

0
141
Три благотворителни инициативи

Три благотворителни инициативи за набиране на средства за лечение на русенци се провеждат по време на Грийн рок феста в Русе.

Единият от тях е Илия Тодоров Караиванов, дългогодишен музикант в много различни рокбанди. Диагнозата му е асептична некроза на двете тазобедрени стави . За оперативно лечение за подмяна на ставите му са необходими 10 000 лв., които са непосилни за него и семейството му.

Група „Four Aces“, чийто член е Илия, посвети участието си в този фестивал на него и обеща безплатни записи на всеки, който помогне на техния любим приятел и колега.

Друг русенец, чиито близки се обърнаха към местната общност за помощ, е Йосиф Димитров Йосифов. Йосиф е на 46 години, баща на три прекрасни деца. По нещастно стечение на обстоятелствата, бетонна козирка се срива върху него и го затрупва. В резултат на това, Йоско получава множество тежки травми – разкъсвания на бял и черен дроб, черепно-мозъчна травма и счупване на гръбначния стълб. За да се възстанови, са нужни 90000 лева. До момента са събрани 64 000 лева.

От помощ се нуждае и Добромир, който е само на 24 години. Неговата диагноза е остра лимфобластна левкемия – тежка болест, диагностициранa през 2015 година. Добри е минал през няколко курса на лечение в България, но болестта рецидивира и единственият изход е операция. Тя не е възможна у нас, а в болницата в Турция. Операцията и лечението струват непосилните за семейството му 200 000 евро. Досега за слънчевия Добри са събрани 50 000 лева.