Три дами достигнаха финала на конкурса „Слави Шкаров“ 2023 г.

0

Ана Батева, Кристина Беломорска и Ева Данаилова са финалистите в Националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ 2023 г. , обяви селекционерът на конкурса Пламен Харманджиев.

Селекцията е била извършена измежду 16 постановки на млади режисьори.

Ана Батева ще представи работата си по „Празен град“ на съвременния македонски драматург Деян Дуковски, в която двамата братя и войници от враждуващи страни Гьоре и Геро ще се срещнат в нощта преди решаващата битка.

Кристина Беломорска ще ни въведе в „сайт-спесифик черна комедия“ с текста на съвременния румънски драматург Матей Вишниек „Различен театър или Човекът като кошче за боклук“, в който ще протегне ръка към бездната на изгубената близост.

Ева Данаилова ще ни провокира с авторски спектакъл, който Бертолт Брехт и актьорите ще пишат заедно с нея в търсенето на „малкия човек“ сред стихиите на кризисния свят.

„Изборът между шестнадесетте кандидатури бе наистина много труден. Много от тях не само представят задълбочен поглед към темата за „ДРУГИТЕ“, но са и смели визии за съвременен и жив театър, които заслужават да бъдат на големите български сцени. Аз съм искрено щастлив, че младите български творци със силен глас, готови да създават качествен и различен театър, са сред нас – тук и сега и са готови да го докажат“, споделя селекционерът на конкурса.

Конкурсът ще се проведе от 13-и до 18 юни в Русе. В рамките на едно уникално по рода си събитие финалистите ще имат възможността да изработят в рамките на шест дни, заедно с трупата на Драматичен театър „Сава Огнянов“, откъси, които ще представят публично пред русенската публика.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук