Три години условно за двама убити на тротоар пешеходци

0
345
30 000 лв. обезщетение

Три години условно с пет години изпитателен срок и пет години отнемане на книжката. Такава присъда е постановил Окръжният съд във Велико Търново за 18-годишен младеж, убил двама пешеходци на тротоара в Горна Оряховица.

Инцидентът станал преди година, час и половина преди полунощ, при сухо време. Младежът, който бил зад волана, имал само 40 дни шофьорски стаж. Движил се е с 22 км над допустимите 50 км/ч. На място е убит 40-годишният Димитър, 20-годишният Красимир изпада в кома, по-късно – в мозъчна смърт. Родителите му вземат решение да дарят органите му – сърце, черен дроб и бъбреци. Благодарение на благородната им постъпка сега четири души живеят втори живот.

„Няма справедливост в нашата държава. Нашето дете няма да се върне, но да бъде нещо честно, нещо…което трябва за такъв случай…ефективна присъда”, казва бащата на момчето. Според него условната присъда не е достатъчно наказание, за да може един човек да осъзнае вината си за такова престъпление.

Като доказателство, че роднините на починалия  млад мъж искат само справедливост, е и фактът, че не са поискали дори един лев кръвнина.