РЗИ: Три са новите случаи на заразяване с Covid 19 в Русе

0

Три, а не както по-рано на Единния информационен портал бе съобщено, са новите случаи на заразяване с Covid 19 в Русе, съобщават от Регионалната здравна инспекция в града.

По информация от д-р Маргарита Николова става дума за майка и дъщеря съответно на 34 и 12 години, както и за 81-годишна жена от Русе.

Майката и дъщерята са се завърнали от Украйна, минавайки през ГКПП „Дунав мост“ при Русе. Оплакванията на детето са се изразявали в повишена температура до 38.2°С, обща отпадналост, болки в мускулите и ставите, както и суха кашлица. При майката оплакванията са почти същите с изключение на повишената телесна температура. И двете са откарани с линейка на Центъра за спешна медицинска помощ до инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, като към момента те са в увредено общо състояние, но без данни за пневмония. Контактен на двете лица е съответно съпругът на 34-годишната жена, който е и баща на 12-годишното момиче.

81-годишната жена е приета в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ след като е почувствала силна отпадналост, а в последствие се появява кашлица и повишена температура. От 17-ти юни тя е била приета на болнично лечение в отделението по лъчетерапия в Комплексния онкологичен център, като веднага след появата на симптоматиката, типична за коронавирус, й е направена рентгенова снимка на бял дроб, от която са видни данни за пневмония и именно заради това е насочена към Белодробната болница. Към момента жената е в средно тежко състояние, но няма необходимост от интубиране.

По данни на Регионалната здравна инспекция към момента на болнично лечение в област Русе се намират 15 пациенти. 12 от тях са от Разградска област, като осем са в УМБАЛ „Медика“ и четирима в УМБАЛ „Канев“, a един е от област Търговище.

Поставените под карантина в областта към днешна дата са 386.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили