Три сребърни медала за ТСК – Русе на Европейското първенство за кадети

0

Отлично представяне в първия ден на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки до 15 и 17 години записаха състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Мартин Станев се класира на второ място, а Рени Русева остана четвърта.

Сребърен медал в двубоя завоюва в категория до 49 килограма при кадетите до 17 години Мартин Станев. В първото движение изхвърляне той се препъна на тежест от 70 килограма, но все пак успя да се справи с тежестта. Последва трети успешен опит на 80 килограма, които му донесоха малкия сребърен медал в движението. Във второто движение – изтласкване Мартин започна от тежест от 80 килограма, която преодоля с първия опит. Последва още един успешен на 87 килограма, който му осигури второто място в движението. Това осигури на Мартин двубой от 167 килограма, които му донесоха среброто и в двубоя.

4 място в двубоя записа Рени Русева. Тя излезе първа от русенските състезатели на подиума малко преди обед днес. Рени се състезава в категория до 45 килограма при кадетките до 17 години. В двете движения тя записа общ двубой от 114 килограма. В първото движение – изхвърляне тя записа само един успешен опит на 51 килограма. Рени успя да задържи над главата си щанга с тежест от 54 килограма, но опитът и не беше зачетен от съдиите заради леко добутване. Във второто движение – изтласкване тя записа два успешни опита – на 61 и 63 килограма. Това и донесе пето място в изхвърлянето, четвърто в изтласкването и четвърто в двубоя.

В петък, 12 август, на подиума ще излезе третият състезател на ТСК – Русе Диян Ангелов, който се състезава в категория до 61 килограма при кадетите до 15 години.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук