Три „зелени коридора“ в Русенско днес

0

Три „зелени коридора“ за имунизация срещу COVID-19 ще работят днес в Русенско. Ваксини без предварително записване на час ще бъдат поставяни от 09.00 ч. до 13.30 ч. в Университетска болница „Медика“, а до 14.00 ч. в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Също до 14.00 ч. имунизации на всеки пожелал ще бъдат правени и в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. В УМБАЛ „Медика“ имунизациите се извършват в изнесен пункт на лечебното заведение пред входа на ДКЦ-2, а в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в сградата, намираща се срещу стационара.

И в трите имунизационни пункта са осигурени достатъчно количества от препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Астра Зенека“, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни ваксини.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 34131 имунизации, като при 13640 души имунизационният процес е напълно завършен. 211 души са получили първа доза от някоя от ваксините през последните 24 часа.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили