„Триъгълник на тъгата“ спечели „Златна палма“ в Кан

0

Филмът „Триъгълник на тъгата“ на шведския режисьор Рубен Остлунд спечели голямата награда „Златна палма“. Сюжетът проследява историята на богата модна двойка (в ролите Харис Дикинсън и Чарлби Дийн), поканени на луксозен круиз, заедно с група милиардери. Случва се обаче фатален инцидент – яхтата потъва и оцелелите се добират до пустинен остров. Тук всички богаташи се оказват зависими от… чистачката на яхтата, която единствена умее да лови риба.

Южнокореецът Сонг Кан-хо спечели наградата за най-добър актьор за ролята си в „Брокер“.Историята е за жена, която изоставя нежелано си дете за осиновяване в „кутия за бебе“. Сонг, който също участва в спечелилия Оскар и отличен в Кан „Паразит“, играе „брокер“, опитващ се да продаде бебето.

Актрисата Захра Амир Ебрахими, която напусна Иран през 2008 г. след сексуален скандал и намери убежище във Франция, спечели наградата за най-добра женска роля в трилъра на „Нощите на Машхад“. Тя влиза в образа на смела журналистка, която се опитва да разкрие серийните убийства на проститутки в свещения град Машхад.

Филмите „Близост“ на Лукас Донт и „Звезди по пладне“ на Клер Дени си поделиха наградата на журито.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук