Трифонов: Да събираме пари за Украйна е най-чудовищната глупост

0

Обявената от премиера Кирил Петков кампания за събиране на средства за Украйна е „най-чудовищната“ глупост. Това написа във фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Ден по-рано министър-председателят призова да се дари по една заплата. Инициативата му предизвика скандал на фона на неспособността на оглавяваната от него коалиция да вземе решение по този въпрос.

Коалицията ще обсъжда военна помощ за Украйна

„Тъй като силата е в истината, ще ви кажа един факт. Моят екип е автор на идеята за благотворителната кампания “Българската Коледа”. И по-конкретно – Росен Петров, когато работеше за нас. И когато президент беше Георги Първанов в първия си мандат. Ние я правихме в началото, сега други хора я правят. Но “Българската Коледа” съществува и до днес и е помогнала на хиляди деца. Извинете – българският народ е помогнал на хиляди деца. И това е достойно, човеколюбиво и правилно“, написа Трифонов.

След това добави:

„А идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора“.

Досега „Демократична България“ и ИТН са заявили, че ще подкрепят изпращането на военна помощ за Украйна.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили