Трифонов обеща подкрепа на правителство на „Продължаваме промяната“

0

ИТН ще подкрепи предложеното от „Продължаваме промяната“ (ПП) правителство. Това заяви пред БНР Слави Трифонов. По думите му България има нужда от управление, различно от това през последните 12 години. Затова ИТН са готови да направят компромис.

„За за бъдат изпълнявани целите, човек не трябва да бъде краен, а да е готов на компромиси. Ние сме си поставили цел да има правителство, което да се с прави с кризите, които предстоят на всички ни – и енергийна, и здравна, и икономическа. … Редовно правителство, излъчено от парламента и подкрепено от широк спектър от депутати, трябва да ни помогне да излезем от всички тези кризи. Компромисът е потребен и той ще бъде направен“, каза той.

Подобна заявка дадоха преди няколко дни и от „Демократична България“. За да се състави мнозинство обаче е нужна и подкрепата на БСП.

Лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев заявиха веднага след изборите, че започват преговори с останалите формации. Засега те предлагат Петков за премиер, а Василев за министър на финансите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили