Трима ало-измамници задържани във Ветово, други трима в Чехия, един – на Кулата-Промахон

0
64-годишен русенец ще бъде изправен пред съда

Седем мъже, извършвали телефонни измами в България и в Гърция, са задържани у нас и в Чехия, съобщиха от полицията в Русе. Четирима са задържани в Чехия, други трима – във Ветово.

Операцията е организирана и проведена от служители на Главната дирекция „Национална полиция“, областните дирекции на МВР в Русе и в Благоевград, Окръжния следствен отдел при Русенската окръжна прокуратура, в сътрудничество с властите в Прага.

По време на операцията в Чехия са извършени претърсвания и изземвания в четири помещения на хостел в чешкото село Ровен, както и на два автомобила, ползвани от трима българи – на 31, 32 и 37 години. Там са открити множество СИМ карти, телефони, пари и вещи, свързани с престъпленията. Тримата българи са арестувани.

Успоредно с това в град Ветово, област Русе, са задържани още трима мъже – на 61, 26 и 23 години. На граничния пункт Кулата-Промахон е задържан и 25-годишен мъж, участвал в схемата като „куриер“. У него са открити вещи и пари.

От полицията в Русе информират, че според събраните до момента данни шестимата арестувани са съпричастни към извършени телефонни измами в Русенско и в Гърция. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук