Трима арестувани в Манчестър във връзка с атентата

0
26
Трима души са арестувани в Манчестър

Трима души са арестувани в южната част на Манчестър във връзка с разследването на атентата от понеделник вечер, при който загинаха 22-ма души и над 60 са ранени.

Това съобщи Асошиейтед прес, цитирайки говорител на полицията в града. Повече подробности за арестите и за хода на разследването не се съобщават

Британският парламент съобщи, че затваря врати за обществеността поради повишилата се заплаха за сигурността след самоубийствения атентат в Манчестър.

Премиерът Тереза Мей заяви, че равнището на заплаха за сигурността на Великобритания е “критично” – което означава, че има непосредствена вероятност от извършване на атентат – и разпореди на военните да подпомогнат въоръжените служители на полицията, охраняващи обществени сгради и събития.

“В резултат всички обиколки, прояви и банкети се отменят. Това положение остава в сила до второ нареждане”, заяви парламентът на уебсайта си.

В британския парламент в момента няма заседания поради предстоящите на 8 юни национални избори.

В премиерската резиденция на “Даунинг стрийт” започна заседание на правителствения комитет КОБРА за засилване на мерките за борба с тероризма след експлозията в Манчестър, предаде ТАСС. То се председателства от министър-председателя Тереза Мей.

Телевизия “Скай нюз” излъчи кадри, на които се вижда как в резиденцията влизат министърът на вътрешните работи Амбър Ръд и на отбраната Майкъл Фалън. Според информацията в заседанието участва и министърът на външните работи Борис Джонсън.