Трима дрогирани и един пиян заловени зад волана за два дни

0
325
Акция срещу управлението на

Четирима водачи са установени от полицията да управляват автомобили с положителни проби за алкохол и наркотици, по време на полицейската операция в малките населени места, съобщиха от полицията в Русе.

На 30 май около 22:30 часа проверка на лек автомобил в с. Николово било установено, че 20-годишен младеж управлява автомобила си „Опел Корса“ след употреба на наркотици (канабис).

Около 14:30 часа на същия ден на пътя Ветово – Писанец бил спрян за проверка „Форд Фиеста“, управляван от 41-годишен мъж. При направена проба с техническо средство уредът е отчел  2,09 промила алкохол в издишания въздух.

Пак на 30 май, около 23:35 ч. в с. Басарбово бил спрян да проверка лек автомобил „Волво“, управляван от 24-годишен мъж. Направеният тест с техническо средство показал положителен резултат за употреба на канабис. Младият мъж е бил задържан и конвоиран до болницата, където е дал проби за изследване.

На 31 май, около 02:35 ч., на ул. Христо Г. Данов в Русе бил спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 21-годишен младеж. И при него пробата с техническо средство дала положителен резултат за употреба на метамфетамин и амфетамин. Младежът е бил конвоиран  до УМБАЛ „Канев“, където пред медицинско лице е отказал да му бъде взета кръвна проба и урина за изследване.

По случаите са започнати досъдебни производства