Трима русенци установени пияни зад волана

0
водач с над 3 промила алкохол

Три бързи производства срещу водачи, установени да управляват автомобилите си след употреба на алкохол са установени в Русе, съобщиха от полицията.

При единия случай екип на сектор „Пътна полиция“, при съдействие на свои колеги от Второ РУ, установили водач на лек автомобил „Сеат Толедо“ да управлява кола без поставени регистрационни табели, след употреба на алкохол в концентрация над 3 промила.

При друг случай, около 02.35 ч. на бул. „Славянски“ пътни полицаи спрели и извършили проверка на водач на автомобил, който управлявал  „Алфа Ромео“.  При направения тест с дрегер е станало ясно, че е в нетрезво състояние, като уредът е отчел концентрация над 1,8 промила.

При третия случай, на бул. „България“ е 25-годишен водач на товарен автомобил „Дачия“ допуснал инцидент, като се е отклонил наляво по платното за движение за заобикаляне на МПС, при което блъснал движещ се в лявата пътна лента лек автомобил „Шкода“. При извършване на проверка с техническо средство на водача на „Алфа“-та била измерена положителна проба за алкохол в концентрация 1,47 промила.