Трима водачи с над 2 промила алкохол засечени по пътищата в Русенско

0
водач с над 3 промила алкохол

Трима водачи са били установени да управляват автомобили с над 2 промила алкохол, съобщиха от полицията в Русе.

Малко преди 3 часа вчера след полунощ, 28-годишен русенец с БМВ-то си помлял „Рено“ и „Пежо“, паркирани в района зад блок „Найден Киров“ в Русе. При проверката с техническо средство уредът отчел, че младият мъж управлява автомобила с 2.06 промила алкохол. На шофьора е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е бил отведен до УМБАЛ – Русе, където е отказал да даде кръвна проба.

Малко преди полунощ на 4 февруари, на кръговото кръстовище на бул. „Цар Освободител“ и бул. „Липник“ в Русе 31-годишен русенец се блъснал с автомобил „Волво“ в задницата на „Мерцедес“. Дрегерът отчел 2,21 промила алкохол в издишания въздух.

Около час по-късно, до блок 401 в жк. „Чародейка“, служители на Второ РУ подали със стоп палка знак за спиране на лек автомобил „Пежо“. Водачът първоначално се е опитал да избяга, но малко по-късно спрял. При последвалата проверка станало ясно, че и той управлява автомобила след солидна почерпка – уредът отчел концентрация  от 1,98 на хиляда. В хода на проверката униформените констатирали още, че управляваната от него кола е с регистрационни табели, издадени за друг автомобил.

По трите случая са образувани бързи производства.

зарядни станции за електромобили