Трима задържани край Бяла с наркотици и прекурсори за „чай“

0
31
Наркотици, пистолет и боеприпаси

Трима души – двама мъже и една жена, са задържани за притежание на наркотици и прекурсори за обработката на т.нар. „чай“, съобщиха от полицията.

Автомобилът, с който се придвижвали – БМВ 645, бил спрян в района на град Бяла. Предприетите съвместни действия с ОДМВР-Русе довели до залавянето на 9 флакона с прекурсори, използвани за обработката на т.нар. „чай“. В автомобила били намерени и иззети четири мобилни телефона и близо 900 лв.

В хода на образувано досъдебно производство вчера е било извършено претърсване в недвижим имот в Кубрат, обитаван от 25-годишния Е.М. Иззети са 208,8 грама зелена суха тревиста маса, която при нарко-полевия тест реагира на метамфетамини, електронна везна и други вещи, съотносими към престъпната дейност на лицата.

На друг адрес в Кубрат, в имот, обитаван от 37-годишния С.С., са открити 23 грама суха тревиста маса, която реагира на метамфетамин.

Двамата мъже, както и 27-годишната Д.М., са задържани. Продължава работата по документиране на криминалните деяния под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.