Трима задържани при спецоперацията в Русенско

0

Трима души са задържани до момента при специализираната полицейска операция, която се провежда в Русенско.

Това съобщи комисар Димитър Вачков – началник на отдел „Охранителна полиция“ към областната дирекция на МВР в Русе. Както ТВН вече съобщи, тя е насочена към противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност и осигуряване на добър обществен ред, превенция на нарушенията на изборното законодателство, както и за пътна безопасност. В акцията участват 36 екипа от служители на областната дирекция на МВР и служители на жандармерията. На различни места в региона са изградени временни контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на преминаващите моторни превозни средства.

По думите на комисар Вачков, до момента са регистрирани пет престъпления. В Беленско е бил установен шофьор, управляващ автомобил след употреба на алкохол. Униформените служители са установили и обявено за издирване моторно превозно средство с чужди регистрационни табели.

Три престъпления са регистрирани в община Сливо поле. Две са за незаконно придобита дървесина, а третото е за кражба.

Задържани са и двама души, заподозрени в извършването на грабеж, придружен с побой, на 61-годишен мъж. Престъплението е извършено на 5 март тази година в Русе. Нападателите взели от мъжа 1500 лева, както и документи за самоличност.

Полицейската спецоперация продължава.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук