Трима задържани с наркотици при спецоперация в Русе

0

Трима души са задържани при специализирана полицейска операция срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на полицията в Русе.

При  претърсване и изземване на адрес на улица в кв. Долапите в Русе, в къща ползвана от 25-годишен мъж, са открити четири полиетиленови пликчета с кристалообразно вещество на буци, което при извършен полеви тест е реагирало на метаамфетамин.  Полицаите са иззели още: една електронна везна, стъклена лула, метален гриндер със следи от марихуана, алуминиево фолио и мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ. 25-годишният мъж е задържан за 24 часа по ЗМВР.

Пак в кв. Долапите е бил установен и 33-годишен мъж, в чийто имот е намерен стрък марихуана с височина 290 см, а в гараж към имота са открити полиетиленови пликчета, съдържащи кристалообразно вещество (около 90 гр.) и електронна везна.  Тестването на кристала е дало положителна реакция за вещество от групата на амфетамините

24-годишен мъж пък е бил задържан в кв. Средна кула. Полицаите са констатирали, че той държи в дома си зелена тревна маса, за която е заявил, че е марихуана и я е предал на криминалистите. Този случай е документиран в преписка по описа на Първо РУ с оглед изясняване на престъпление по чл. 354а от НК.

При паралелно провеждани действия от служители от Второ РУ, в хода на акцията срещу битовата престъпност, са извършени проверки, заради множество сигнали за нарушения на обществения ред и тишината от обитатели на общински жилища в района на бул. България. На установените нарушители са съставени и връчени предупредителни протоколи. От страна на полицейските органи ще бъдат изпратени и сигнални писма в Община-Русе, за да бъдат предприети необходимите мерки от страна на местната администрация за отстраняването на системните нарушители или други действия, според техните компетенции.

Проверки полицаите са извършили също и в обекти и райони по протежението на бул. България, както във връзка със сигнали за нарушаване на обществения ред, така и за неправомерно преминаващи и престояващи лица, проституиращи или извършващи други деяния. На установените са издадени предупредителни протоколи от органите на МВР.