Трима задържани с наркотици в Русе

0
517
Бързи производства за притежание на наркотици

Бързи производства за притежание на наркотици са започнати срещу трима русенци, съобщиха от полицията в Русе.

Двата случая са на територията на Второ РУ, единият – на първо. На 5 февруари служители на „Групата за охрана на обществения ред“ при Второ РУ са извършили проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“, който е бил паркиран в русенския квартал „Чародейка“. При предприетите действия за извършване на претърсване на колата, 26-годишен русенец си е признал пред униформените, че е оставил найлонов плик с марихуана на пода в автомобила пред лявата седалка отпред. При претърсването на посоченото място е открит и иззет плик, съдържащ зелено-кафява суха тревна маса, електронна везна и гриндер. Полеви наркотест на тревата е реагирал положително на марихуана.

При втория случай служители на „Групата за охрана на обществения ред“ при Второ РУ, при проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 25-годишен русенец, са открили до колата полиетиленов плик със зелено-кафява тревна маса. Тревата при полеви тест е дала положителна реакция за марихуана.

Вчера вечерта, около 17:20  часа в Русе, в района на кръстовището ул. Петко Каравелов  и ул. Александровска, при извършване на полицейска проверка от екип на Първо РУ е установен непълнолетен 17-годишен русенец с наркотици. В него служителите на реда са намерили 10 топчета – тревиста маса увита в полиетилен. Извършен полеви тест е дал положителна реакция за марихуана. В младежа полицаите са намерили още и 2 гриндера. Веществото е иззето и предадено за допълнителни анализи.