Трима загинаха при тежка катастрофа (видео)

0

Трима души загинаха в тежка катастрофа в Айтос. Инцидентът е станал на 14 септември около 22 часа. Тир, претоварен със зърно, удря лек автомобил, след което се обръща в близката градска градина. На място загиват баща и двете му деца – на 5 и 9 години, които са пътували в леката кола. Майката е с травми на гръдния кош и е настанена в бургаската болница. Екипи на пожарната се наложи да срежат кабината на камиона, за да извадят шофьора, който беше транспортиран до държавната болница. Тестът му за алкохол е отрицателен. По непотвърдена информация в болницата е настанено и 17- годишно момче, което случайно е минавало по улицата и е пометено от камиона.

На същото място преди една година стана подобен инцидент отново с тир и отново с жертви. Кметът на Айтос Васил Едрев коментира за БГНЕС, че отдавна настояват пред АПИ тежкият трафик да бъде изведен от града.

„Това е същото място. Пътят от Руен към Айтос. Изключително стръмен наклон. АПИ предният път направиха оглед и имаха намерението да предприемат мерки, но до момента нищо не е направено и ето поредния инцидент. Това е зимният проход през Провадия и почти всички товарни автомобили минават от тук”, обясни той.

От МВР в Бургас съобщиха, че причина за катастрофата най-вероятно е движение с несъобразена скорост и възникнала техническа неизправност – повреда в спирачната уредба.  Работата по случая продължава от служители на Районно управление-Айтос.

зарядни станции за електромобили