Троянец атакува през Skype

0

Атаката се състои в получаването на спам съобщение озаглавено: „Получихте ново съобщение от гласовата мейл услуга на Skype“ (англ.:“You received a new message from the Skype voice mail service“), което отвежда невнимателния потребител към троянски кон от малуер семейството Zeus.

Целта на троянския кон от този вид е кражбата на конфиденциална информация от заразения компютър и по специално данни за системата, оторизираща логин информация от онлайн услуги и банкови данни, но може да бъде настроен така че да краде буквално всякакъв тип данни.

Имейл съобщението твърди, че идва от Skype Communications и получилият го лесно може да реши, че всъщност идва от надежден източник – вида на съобщението е сходно със стандартно доставяните от компанията съобщения в гласовата поща и присъства логото на Skype.

В съобщението присъства прикачен файл, който е троянски кон и допреди три дни не се е засичал от повечето от известните малуер-решения. Ако получите подобно съобщение направо го изтрийте, съветват специалистите.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук