Трудна победа на „сините феи“, „Хасково“ „хвърли бомба“ в Бургас

0

След убедителната победа в първия мач снощи през по-голямата част от игровото държаха привържениците си „на тръни“ и измъкнаха победата едва в последните минути на двубоя.
Изразителната победа в първия мач явно бе повлияла на „сините феи“ и по-голямата част от двубоя те изиграха в лежерно тренировъчно темпо. Така в продължение на 32 минути те бяха в ролята на догонващи, нещо на което русенската публика не е била свидетел от доста време. Едва в последната част дунавки „стъпиха на педали“ и 8 минути преди края успяха да поведат 52:51, след което не изпуснаха инициативата и дочакаха последната сирена при резултат 64:59. Така „Дунав 8806“ поведе 2:0 в серията и е само на победа от финала.
Мерике Андерсон бе най-резултатна за „сините феи“ със своите 22 точки. Кристина Сантяго направи дабъл дабъл от 15 точки и 10 борби, а 12 точки вкара Радостина Димитрова.
За „Монтана 2003“ 19 точки реализира Радостина Славова, а още 13 добави Олена Самбурска.
„Очаквах подобно отношение от моите момичета след вчерашната голяма победа, те нямат нужния опит, а и аз не успях все пак да ги стресна“, призна след мача Георги Божков. Той допълни, че се притеснява за контузията в лакътя на Кристина Сантяго, но че се надява всичко в тима да отшуми до първия мач в Монтана в четвъртък.
„Хасково“ хвърли бомбата в другия полуфинален мач, побеждавайки лидера в класирането на редовния сезон „Нефтохимик 2010“ със 73-67. Така, след победата на бургазлийки в неделя резултатът в серията е равен – 1-1 победи. Това означава, че в серията ще се играят най-малко още два мача, докато „Дунав 8806“ има възможност да приключи спора още в четвъртък.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук