Трудно ли е да се гласува машинно? Над 80 души в Русенско провериха 

0

Повече от 80 души от Русенско провериха трудно ли е да се гласува машинно, съобщиха от областната управа. 

Най-голям е бил интересът в селата Иваново, Красен, Сваленик, Пиргово, Мечка и Тръстеник. Значителен е и броят на русенците, решили да пробват да гласуват машинно. В тази връзка от областната администрация припомнят, че до края на информационната кампания всеки делничен ден между 10.00 и 16.00 часа във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе ще има по две демо машини.  

Сред най-често срещаните затруднения се оказва непълното поставяне на смарт картата в четеца на електронните устройства. От Районната избирателна комисия предупреждават, че картата трябва да се постави в машината със златния чип нагоре. Тя трябва да бъде натисната почти до средата, докато се усети леко щракване. Така машината ще бъде активирана за гласуване. РИК обръщат внимание и на това, че имената не на всички политически сили са изписани на първата страница от електронната бюлетина и затова се налага прелистване чрез бутоните за смяна на страниците – следваща или предишна.  

Днес информационните събития продължават в община Бяла между 09.30 и 16.00 часа. Планирано е да се посетят град Бяла и селата Босилковци, Полско Косово, Дряновец и Копривец.  

До 29 септември е предвидено устройствата да обиколят населените места в региона, като те ще бъдат придружавани от членове на РИК, които ще обясняват на хората как да работят с машините.  

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук