Цацаров иска имунитета на Марешки и още двама от „Воля“

0
36
нелоялни търговски практики

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искания за снемане имунитета на зам.-председателя на Народното събрание Веселин Марешки и още двама депутати от партия „ВОЛЯ“- Кръстина Таскова и Пламен Христов, съобщиха от прокуратурата.

Тримата се разследват за изнудване вече три години от Окръжната прокуратура във Варна. Според обвинението като бизнес партньори те са изнудвали други аптеки с цел монополизиране на пазара. Целта им е била да принудят собствениците на аптеките да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки, или прекратят търговската си дейност. В някои случаи целта му е била да принудят собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти.

В Народното събрание Пламен Христов и Кръстина Таскова обявиха, че се отказват от своите имунитети. Все още обаче не е ясна реакцията на Марешки, който днес не е в парламента. Депутатите му не са успели да разговарят с него. „Цялата тази съвкупност от атаки много мирише на бензин”, изтъкна Пламен Христов.